Race

Race report: ITU World Hamburg

Jeg har brugt weekenden og afslutningen på sommerferien med en flok gode mennesker fra triklubben til en lækker triathlon weekend i det Hamburg´ske, hvor menuen stod på den olympiske distance til ITU world.

Fredag blev brugt på god mad og lidt for meget alkohol. Måske ikke optimal opladning, men det var dæleme hyggeligt.

Lørdag startede med at sige til mig selv, at jeg da vidst fik lidt for meget alkohol. Jeg havde ikke tømmermænd, men havde alligevel den der lidt tørre fornemmelse i munden, eller blev dagen brugt på at se de professionelle køre sprintdistancen, hvilket i øvrigt var en kæmpe oplevelse. Både mænd og kvinder giver den altså maks. gas! Jeg forstår stadig ikke, at man kan løbe 5 km. på 13:55. Imponerende! Det blev til 4-5 timer i bagende sol på tribunerne i Hamburg. Måske ikke optimal opladning, men det var dæleme hyggeligt.

Søndag morgens første udfordring var, at vi ingen morgenmad havde. Det fandt vi dog undervejs, da en bager havde åbnet lidt halv tidligt. Det blev kun til en enkelt croissant og lidt juice. Jeg havde det faktisk rimelig skidt med kvalme og ingen appetit. Det var en rigtig racemorgen, hvilket egentlig var ganske latterligt, da jeg klart havde på fornemmelsen at formen ikke var til noget særligt efter en sommerferie med lækker mad og endnu bedre cava. Derudover er min lyske begyndt at brokke sig igen, så ambitionerne var absolut ikke høje.
Jeg får pakket mit grej ud og bevæger mig mod startområdet. Malene, Musserne og Pallisgaard fra klubben skulle starte 30 minutter før mig, så jeg kunne jo passende se dem starte. De blev sendt afsted på de 1500 meter svømning, og jeg får taget våddragten på. “Yes!” Jeg kan stadig passe den! 🙂
Jeg går op til startblokken, og det begynder at regne. Det begynder faktisk at pisse ned. Fredag og lørdag havde budt på primavejr, men søndag var det lige modsatte. Det var egentlig varmt nok, det pissede bare ned. Jeg kigger på vandet, og synes, at det så koldt ud, men jeg hopper i og bliver glædeligt overrasket. Det er ganske lunt. Jeg synes de andre ligner noget, som jeg burde save midt over, så jeg bevæger mig helt frem til startstregen. Starten går, og jeg kommer fornuftigt afsted – sådan da. Makkeren ved siden svømmer lige så hurtigt som mig selvom jeg presser på. Den er fin tænker jeg. Jeg smider mig bag hans fødder, så kan han sq få lov til at trække og finde vej. Han svømmer dog en lidt alternativ rute, men nu havde jeg truffet den beslutning at følge ham, så den holder jeg fast i. Det kunne jo være, at han kunne en smutvej. Det kunne han ikke. Derudover synes jeg egentlig at jeg svømmer ganske dårligt. Intet glide hvilket jeg nok må tilskrive den manglende træning. Jeg kommer op af vandet efter 27:08. Nuvel jeg svømmer for langt, men det er satme sløjt.

T1 er lang som i meget lang. Mit bud er at den er 800 meter lang. Der var jo ca. 5000 personer, der kørte den olympiske distance, så skulle vi alle sammen være der, var den nød til at være lang. Det var den så også, men det gik egentlig okay, og jeg kommer igennem den på 4:51.

Cyklen skulle være mit våben, og jeg kommer også godt afsted. Det pissede ned, så taktikken var at trykke på, når det gik ligeud, og tage det roligt i svingene, da jeg trods gerne ville hel derfra. Ruten er groft 10 km ud, 10 km hjem x 2. Første runde går rigtig godt, og sidst på runden overhaler jeg også Pallisgaard, som var ved at afslutte sin cykeltur. Jeg får også råbt til ham at “nu kører Kralupy toget”. Det var et kort tog, da jeg ganske kort efter kører ud på 2. runde og han kører i mål. Snitfarten er god og jeg er over 39 km. i snit. Ved 24 km. begynder min cykel ikke at ville skifte gear. Hmmm… er jeg mon flad for strøm til Di2 gearet. Sørme så, men jeg var i et fornuftigt gear, så jeg kunne godt trykke rimeligt på. Et par km senere prøver jeg igen, og gearet skifter. “Den var nok bare lidt træt”. Ved sidste vendepunkt er jeg stadig et stykke over 39 i snit, og er endnu ikke blevet overhalet. Ved vendepunktet er også turens eneste nævneværdige bakke. Jeg skifter ned i et passende gear og trykker på op af bakken. Problemet er bare, at da jeg vil skifte til tungere gear på toppen var bakken viste det sig, at gearet var permanent træt. Det var sådan rimelig irriterende at køre på verdens dyreste singlespeed cyklen, men da ambitionerne ikke var høje tog jeg det med et smil. De sidste 9 km gik med at køre kadencen op på 120 for så at trille lidt inden jeg byggede kadencen op på 120 igen. Rimelig irriterende måde at cykle på, men skidtpyt. Jeg kommer i mål i tiden 1:03:09, hvilket svarer til 38,4 i snit. Et bud er, at mit lille gearstunt kostede 1,5 minut.

T2 er ikke overraskende lige så lang som T1, og bliver klaret i 3:58.

Jeg var meget spændt på hvordan løb ville føles. Dels har jeg ikke løbet særlig meget og så er min lyske tilmed begyndt at drille igen. Jeg kan også mærke med det samme, at lysken ikke er supergod, men det er dog acceptabelt. Jeg beslutter at løbe kontrolleret, hvilket gør at løbeturen bliver løbet med godt overskud. Ved 4 km. overhaler jeg en tysker som hedder Sören. Det har jeg stor optur over. “Go Sören, Ich heisse, øøøh, my name is also Søren” får jeg smilende sagt til ham. Med 3 km igen beslutter jeg at øge farten, da man altså skal være lidt træt, når man krydser stregen, og med halvanden km igen dropper jeg “kontrolleret” taktikken og løber alt hvad jeg overhovedet kan. Jeg kommer i mål efter 40:17 og min totale tid bliver 2:19:22, hvilket rækker til en placering som nr. 14 ud af 425 i min aldersklasse. Taget min nuværende forfatning i betragtning, så er det vel egentlig meget godt.

Nu starter en helt anden hverdag med fuld fokus på at komme i form til 70.3 VM og 70.3 Aarhus. Batteriet står til opladning. 🙂

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    En sexy julekalender - 15. december - SorenRohde.sexy
    15. december 2015 at 20:57

    […] Klokken 12 åbnede tilmeldingen til ITU World Hamburg, og jeg var da også klar til at bestille kl. 12:14. Frokosten skulle jo lige skubbes ind. Hvis du ikke kender ITU World Hamburg, så er det et kæmpe stævne i… ja… Hamburg, hvor man kører den olympiske distance (1500 meter svøm, 40 km cykling og 10 km løb). Selvom dette indlæg ikke er et flashback, så kan du da lige læse, hvordan det gik sidste år lige her! […]

  • Leave a Reply